Vykort

Jag älskar att skicka vykort och jag älskar att ta emot vykort. Det är nått med den känslan av att få sitta med ett vykort och läsa en personlig handstil istället för ett mail med inpräntade bokstäver. Imorn ska jag jag skicka mina färdigskrivna vykort.
I förrgår fick jag ett fint från min vän Maya från hennes tågluff. Det var fint. Det ska jag hänga på mig vägg.
Skicka mer vykort till världen.

barnvakt

Idag var det Lea som væckte mig. Myste i sængen, kollade på løvekongen och lekte i prinsessslottet.
Nu ska jag ivæg och fika med Adin och køpa vykort så att jag kan børja brevvæxla med mina vænner igen.
 

Ernest Hemingway

"Var nykter och gör alltid det som du sagt att du ville, då du var full. Det borde lära Dig att hålla käften." - Ernest Hemingway

frukost

Förlåt mamma, dricker varmchoklad och käkar kladdkaka till frukost. Men jag tog faktiskt ett knäckebröd innan. (revolt) Men man måste kosta på sig såna saker nu när det är höst. Det börjar bli mörkare och mörkare.
Ljusen står tända på bordet, och jag sitter och tänker på Katniss, flickan det slår eld om, och irriterar mig över att jag inte hann att köpa den tredje boken när jag var i Sverige. (det ska jag göra nästa gång, vilket kanske dröjer). En sak är säker. Jag tänker inte läsa den på norska i alla fall. När man byter språk mitt upp i en serie böcker känns dom som att karaktärerna kommer att formas om, engelsk dialekt är inte densamma som norsk som inte heller är densamma som svensk. Så det så.

Hår


Idag ær jag bara hår påvæg till arvika. Sov med flæta inatt, och det ær øverallt.
Klipp klipp på lørdag, pju pju pju

empty house

Nu sitter jag hær sjælv i en lægenhet som jag har fått låna av en vænnina på Skarpsno. 14 dagar i egen lægenhet. Friheten av att vara naken nær jag vill, breda ut mig i sængen, och spela musik hur høgt jag vill.
Men så stor skillnad ær det ioførsig inte.
Nær man bor i kollektiv kan man ju sjælvklart vælja att vara ensam. Men man lurar sig sjælv.
Jag har kommit underfund med att jag kænner mig vældigt ensam, men jag lurar mig sjælv genom att man alltid har mænniskor runt omkring sig, æven om man kanske umgås aktivt.
Så trotts att man tycker man ær ensam, så ær man ju inte det. Så nu ska jag prova på att vara ensam så att jag mærker skillnaden på att vara ensam och ensam.
Jag tror man behøver gøra det ibland, vara ensam.
Nær jag åker hem till mamma och pappa, då ska man vara med dom. Nær man ær tillbaka i oslo och lægenheten med tjejerna, då ska man vara med dom. Æven om man tænker att man ær ensam på rummet, så blir det inte riktigt samma sak.
Hær kommer jag i alla fall vara ensam ensam.
Inte dela dusch, køk eller nått med någon.
Men jag ska faktiskt fuska. På onsdag ska jag åka hem till den riktiga lægenheten før då får jag besøk av Isabell och Thea. Då ska vi sitta på taket och dricka te. Før det ær gott.Uträttande

Igår var jag ute, eller jag var tekniskt sett inte ute, jag var faktiskt inomhus. Men vi drack en vinare och lite annat smått och gott hos mig. Och så här dagen efter ställer jag mig själv frågan. Vad uträttade jag egentligen igår? Jag sov länge, lagade mat, käka den, fick besök, blev salong för att sedan krypa till kojs.
För att själv slippa svara på den här frågan, "vad uträttade jag igår?", så ställde jag den till min kära vän Fredrik.
'Man måste inte uträtta saker hela tiden.
Att uträtta saker är till för att man ska kunna njuta av livet
utan att uträtta saker.
Som jag brukar säga om mitt jobb, när jag tar ledigt och går miste om massa lön, jag lever inte för att jobba, jag jobbar för att leva.'

Och det är precis det jag tänker på.
Tänk om livet skulle vara helt balanserat från början till slut. Det skulle ju inte funka. Man behöver obalans för att kunna få balans.
Det är samma sak som att man behöver ha tråkigt för att kunna ha kul.
Man behöver inte ha ärenden hela tiden.


SkäggSkägg kallas det hår som växer på en människas haka, hals och kinder. Genom historien har manliga bärare av skägg tillskrivits egenskaper som vishet, virilitet och hög status, men även brist på renlighet och elegans eller att bäraren har en lite kufisk och excentrisk läggning. Skäggväxt förkommer även bland kvinnor, men då oftast inte i lika hög grad som hos män, men det finns undantag från regeln (se hirsutism och "Skäggiga damen").
En del religioner (till exempel islam, sikhism och judendom) påbjuder sina manliga anhängare att bära skägg. Skägg förknippas också med väsen i folktron, som dvärgar och tomtar. Skägg förekommer i talesätt som "tala ur skägget", "jämnt skägg", "ät ägg, så får du skägg" och "sitta med skägget i brevlådan".

Skägg. Jag gillar skägg. 
Det är kul att det är så mkt antingen eller. Antingen har man skägg och är smartast i världen, eller så har man skägg och ligger längst ner i näringskedjan. 
Jag kan hålla med om att ovårdat skägg kan vara väldigt fult eftersom att det sitter så nära munnen och kan bunkra upp med en del matrester. Men skägg i övrigt är väldigt fint tycker jag. Det kanske är för att pappa har det.
Jag tror att bilden på mannen här nedan kunde ha varit pappa i yngre dagar, om han inte hade varit så emot långt hår. Då får man tänka på att pappa är från den gamla skolan också, så långt hår har aldrig kommit på tanke. 
Men pojken på bilden är trotts allt lite lik pappa. I kommande inlägg kanske jag får ta upp en gammal bild på pappa sådär bara för att visa. 

Jack the ripper

Vi har fått tillskott. Och jag är så glad just nu. Nästa helg ska jag resa hem och lära känna min nya kompis mer. Jack the ripper eller jack black som han också kom att kallas.

Svamptur

Hur farlig kan en svamptur egentligen vara?
En svamp tur kan bli ganska farlig när man spatserar runt i skogen lite i sina egna tankar och helt plötsligt står öga mot öga med ett stup, om stup nu har ögon. Det fick min kompis känna på häromdagen.
Och det leder mig vidare till nästa spår. Nära döden upplevelser.
Har du haft någon nära döden upplevelse? Har jag haft någon nära döden upplevelse?
Jag minns när jag var liten. Jag hade inte ännu lärt mig simma, och pappa tvätta håret i sedvanlig ordning. Först gnuggar man in hela håret med schampoo, sen hoppar man rakt upp i luften och gör ett platt dyk så att det skvätter upp så pass mkt vatten att den lilla flickan som står bredvid får vatten i öronen, trotts att hon är så känslig för det, tappar balansen och faller handlöst ner i vattnet.
Det var det som hände. Jag minns hur jag låg där under vattnet och inte fatta vad som var upp och ner. Jag var bara 5 bast, men det gav intryck. Sen efter något som kändes som flera minuter såg jag en hand som kom emot mig, och det var pappa som sett mig ligga där under vattnet. Man kan säga att han räddade mig.
Det är bra att han mammor och pappor ibland. Synd att man bara kan ha en av varje.

Krama mer
Pandan lever

 
Nu är det höst.

Ny hobby

Ny har jag dragit igång med att gravera mina glas men jag insåg snabbt att jag hade glömt två viktiga saker. Skyddsglasögon och öronproppar. Det ska jag införskaffa imorgon och sen ska jag fortsätta att gravera så att vi kan ha vin kväll med extra fina personliga my glas.
Det är väldigt roligt, men lite pilligt. Läskigt att gravera med vass nål på glas, man tror att man ska ha sönder glaset.
Men det har gått bra hittills. Peppar peppar ta i trä.


Foto

Jag är utslagen och fruktansvärt fotosugen. Ska ta med den stora kameran när jag åker hem på besök igen. Sen ska jag spatsera omkring på gatorna och fotografera random folk i vimlet.
Det är bäst att passa på när man kan foto utan att frysa fingrarna av sig. Snart är det försent.

Rock pappan

Idag kom rockpappan på barnehagen och satte ord på precis det jag känner. "Det börjar lukta vinter". Det är precis vad det börjar göra. Snart är vintern här och jag har som vanligt bunkrat upp med en massa ljus och gott te. Jag har 80 tepåsar med mitt favorit te från wales som inte går att få tag på här. Det är en av dom få sakerna jag ska köpa med när jag åker till wales i jul.
Det gäller att bunkra upp med saker inför jul så att man har så man klarar av mörkret och kylan.

Idag är huvudet ganska slutkört. Har inte mkt alls att ge.
Så ska sätta mig och kladda på några glas, allvarligt talat så ska jag göra det, men med en penna. Sen ska jag försöka börja gravera lite.

Ska försöka skänka er några fina bilder snart. Måste se om jag har tagit några bara.

xoxo zzzz

ps. har nu fått reda på att rock pappan spelar i både insense och maximus circus. Coolt. 

Mer kramar åt folket

Kram på er allihopa

Klänning

Igår såg jag en klänning som jag skulle kunna gifta mig i. Jag gick förbi acnes butik, och där hängde den. Den har en lite rolig historia bakom sig också. Huvudansvarig/Vd:n för Acne var ute en kväll i stockholm och åkte antagligen taxi hem, för i och med det började han prata med en taxi chaufför. Chauffören hade tydligen sedan tidigare jobbat med sömnad, och det kom ju självklart upp på tal. Så i alkoholens hetta bestämde dom att han, taxi chauffören skulle designa två klänningar för acne. Och där hängde en av dom. Den enda i sitt slag.
Den var inte till salu. Men jag ska inte gifta mig heller, så det spelar ingen roll.

drömma

Jag drömmer till och med innan jag ska sova. Drömmar är en så stor del av våra liv. Vi har drömmar vi vill ska gå i uppfyllelse och på nätterna drömmer vi, men kanske på ett annorlunda sätt, på både gott och ont. Drömmar i sömnen jag kommer ihåg har ibland påverkat saker i min vardag. Reflekterar över saker på annat sätt eller får idé till någonting.
Just nu sitter jag och drömmer innan sömnen. Drömmer om att upptäcka. Både människor och platser. Jag vill besöka platser som berör mig.
Det här stället kändes som en bra början.

Deer Cave, Mulu National Park, Borneo.
 
Låt drömmarna flöda. Var inte rädd för att drömma. Du kommer i vilket fall drömma i sömnen antingen du vill eller inte. Lika bra att acceptera att drömmar finns och drömma trotts att dom kanske inte går i uppfyllelse och man blir besviken på vägen. 

Vatten

Min vän Daniel ska åka till havet och dricka saltvatten. Men hur mkt vatten kan man egentligen dricka innan det börjar bli reskabelt. Enligt wikipedia kan man svepa 3 liter innan det blir någon hälsorisk. Så jag antar att han dricker 4 l åt gången.

Idag har jag haft en helt okej dag på dagis. Har fått för lite kramar.
Det var en stor del av samtalsämnet igår. Kramar, mer kramar åt folket. Speciellt till det svenska folket. Vi är så instängda. Jag ska inte sitta här och dra alla över en kam, men utgå från dig själv. När krama du någon senast? Förutom din fru, pojkvän, flickvän?
Det är en stor del av livet.

En stor del av livet är även sömnen. Det är konstigt att vi inte uppskattar den mer. Det har jag gjort nu. Mina sovförhållanden har förbättrats avsevärt, med hjälp av en skickligt bra säng. Hästens tillverkare, jag får bara buga och bocka. Jag bugar och bockar även till dom som hade sängen innan mig och blev onöjda då dom såg ett litet hål i tyget. Tack till er. Tack vare dom har jag nu en hästens, som jag fick för 25.000 billigare. Inte illa pinkat.
Det finns fler sätt att förbättra sovmöjligheterna, men så långt har jag inte kommit ännu.
Men jag har i alla fall börjat njuta av att sova själv, vilket jag hade svårt till sedan innan. Det är skönt att kunna breda ut sig utan att vara rädd för att butta ner någon annan. I mitt fall är det värsta jag kan göra att butta ner min nalle.

Jag tål inte glass.. Med andra ord, jag tål inte mjölk. Men idag var det solsken och jag strövade omkring efter jobbet tsm med min bok och fick syn på ben n jerrys i ett stånd, vilket jag inte kunde motstå. Det var så längesedan jag käka glass att jag nästan glömt bort konsistensen. Det var gott. Mkt gott. Och det var värt det.
Kan inte käka mat nu, eftersom att jag blev så mätt på en kula med glass, eller uppsvälld eller vad man nu ska kalla det. Men ibland får man offra saker för att kunna njuta av andra saker här i livet.
Det gäller bara att välja de rätta sakerna.
Och då menar jag inte glass eller inte glass utan även i stora drag.

Nu kommer snart Isabell och vi ska ha te time.
Så det är nog bäst att jag hoppas in i duschen och gör mig lite anständig. När jag såg mig i förbifarten i ett skyltfönster förut upptäckte jag att jag har pappas gamla tröja och syrrans gamla byxor och såg mestadels ut som ett trött vit lik som har jobbat allt för mkt. Vilket jag nog har. Men nu blir det myskläder på, fina sådana och te.
Te är bra!

Liv

Nu har jag jobbat 10 timmar övertid. Jag är slut i märg och ben.
Lägenheten är i gott skick och maten är den bästa varje dag. Men energin får man bäst tillbaks med hjälp av återhämtning, men det hinner jag inte riktigt göra. Det är alltid saker som ska tvättas, disk som ska diskas, vardagliga saker som tar tid, och som tar allt längre tid när man har hög temp och huvudvärk.

Men idag har jag haft dom bästa konversationerna på länge. Tillsammans med en nyvunnen vän och en gammal. Om dålig energi och personligheter. Konstnärsjälar är oftast lite extra sårbara. Oavsett om man anser att det är en egenskap hos just konstnärssjälar eller inte, så är jag en sårbar person. Jag ska sluta med att försöka vara hård och inte prata om saker och ting. Det innebär inte att jag ska börja prata om det frikostigt, men i alla fall lära mig att bearbeta det ett eller annat sätt.
Genom att erkänna för sig själv att man är sårbar är ju bara i sig starkt! Jag vill börja med yoga och meditation. I och med att jag har svårt att tilldela mig själv egen tid kan jag genom det få egen tid utan att planlägga det som egentid. För alla vet vi hur det blir med det. Det är ju lättare att hänga med kompisar eller pojkvän än att ta tid för sig själv, även om man inte gör något ansträngande tillsammans kan man ibland behöva tid för sig själv. Och man behöver inte förhållandevis känna av det.
 
Det som skulle komma att bli ett inlägg med tankar blev mest bara ordbajs. Nu ska huvudvärken få ta över min hjärna och låta mig slumra in i den värld jag lever i om natten. Den värld jag lever i halva delen av mitt liv men så sällan minns någonting av.
Gonatt.RSS 2.0