Begåvning

Vad är begåvning? Har alla begåvning? Jag tror begåvning handlar om tid. Det tar olika lång tid för folk att lära sig saker och bli riktigt bra på dom. Så alla har vi chansen att bli begåvade inom vad vi vill. Tyvärr tänker inte skolan riktigt i samma linje. I skolan börjar man snabbt jämföras med andra och rangordnas, bara av en sån löjlig sak som "sammanhållande" klass. Det finns med andra ord varken plats för misslyckanden eller framgångar. Alla ska läsa i samma takt och hålla ihop enligt kursplanen. Inte konstigt att det endast är Sverige som har ordet lagom. Lagom lagom lagom. Det är det enda som finns nu för tiden tycker jag. Varför inte kämpa för att se studerande som individer och inte som en klass. Man borde kämpa för att utveckla varje enskild person.
Jag läser en sån bra bok som jag inte kan sluta läsa, men jag vill inte att den ska ta slut. Den väcker så mkt tankar. Den stärker verkligen. På väg upp.
xoxo /My

Krasch Krasch Boom

My a.k.a Sucker Punch, "A blow made without warning". Det stämmer verkligen in på mig. Känns som jag ska sprängas när som helst.

K-stad

Igår tillbringa jag inte allra minst 9h med mina kära vän Jocke. Dagen började kl 12 med en tur till karlstad, väl där strosade vi omkring i buktikerna. Med andra ord, jag hjälpte Jocke att inte bara titta på sakerna utan köpa dom också. Efter shoppingen, när vi var trötta i fötterna och hungriga, gick vi till världens mysigaste Indiska resturang. Jag älskar Indiskt. Det var romantisk stämning i hela salongen, och där satt jag och Jocke och skojjade bort stämningen för alla par som hade gått dit för en seriös middag. Det var skojjigt! Hahaha. Det är roligt att folk som går på middag på det sättet nästan tvingar fram det romantiska. Men i alla fall. Maten vi fick var underbar. Min var i det starkaste laget, så jag satt där och kringa och svettades, i sann romantisk anda. När vi hade ätit upp nästan all mat, och det bara fanns en liten brödbit kvar, tog vi brödbiten i en servett och gick för att betala.
Vi pratade typ konstant under hela dagen, därav kom vi fram till dagens motto: Det blir man gör det till. Så är det ju, man kan alltid tolka allt på olika sätt. Och det blir var man "tolkar" det till, "gör" det till. 
Senare gick vi vidare till bion. Det blev godis och en knappt 2,5h lång rulle, Iception. Bra film. Lite action och lite tankeverkstad. Men slutet var frustrerande. Men det ska jag inte avslöja någonting om. See for your self. För att sumera, om ni vill ha en bra dag/kväll i Karlstad, gör som jag och bring a friend.

xoxo/ My

Medicin

Ibland måste man bryta ner sig själv och sjunka lågt innan man fattar att man har allvarliga problem och måste ta tag i dom alldeles själv. Om man är sjuk måste man bli riktigt sjuk innan någon annan i omgivningen fattar att man är sjuk. Och det räcker inte alltid med mediciner för att bli frisk, man kanske behöver nått mer. Vad är din medicin? En del mår bättre av att träna, en del mår bättre av att lira musik. Det gäller att hitta sin grej.
Man känner sig som man gör sig. Gör man sig fresh känner man sig fresh. Klär man sig snyggt, enligt sin egen uppfattning, känner man sig snygg.
Och här sitter jag sunkig, i bara t-shirt och stinker vitlök. Då kan man tänka sig hur jag känner mig. Jag har hittat min medicin i alla fall. Det blev tydligen delacin igen.
xoxo /My

mer än tusen ord

Länge sen jag skrev, är inte på humör för det, får ladda upp lite kort istället. Det säger mer än tusen ord!

topp

Imorn blir det fotografering inför Aktivaarvikas hemsida. Det blir kalas med heliumbalonger, gissa vad jag ska göra med dom efter fotograferingen, haha. Kommer bli riktigt roligt!

Idag har det för övrigt varit en underbar dag. Degade med Johan framför tvspelet, och emellanåt när det åskade, låg vi och myste på balkonger. Jag älskar åska, och jag älskar Johan. Kan det bli bättre?
Efter all åska blev det mat och tårta hemma hos Anita, för att i förskott fira Johans födelsedag som egentligen äger rum under Arvikafestivalen.
När jag kom hem påbörjade jag målningen av flaggorna till Klubb booms promotion under Arvikafestivalen. Det blev ganska bra måste jag säga. Jag hoppas det kommer synas.

Rock on!


RSS 2.0