Graveyard

We loved it then and we loved it know, oh yeah

Kolla in

Over and Out


iPoden går på högvarv

Det är Graveyard och Clutch som gället just nu. Jag lyssnar och njuter.
Idag när jag satt på bussen fick jag ett enormt sug av att kasta av mig mössan och bara börja headbanga som en gud. Men sen insåg jag att någon troligen skulle uppfatta mig som psykiskt störd och kasta mig av bussen. Musiken kommer sakta men säkert tillbaka, jag har till och med tagit med mig gitarren till Oslo.
Jag ska på konsert med clutch och graveyard, det är en sak som är säkert. Vilket drag.
Det är nog dags att beställa denna plattan snart. Den ska in på gräddhyllan!
Over and Out
ps. snögg är den å

Oslo uppdatering numero 1 - Varför flyttade jag till Norge?

"Varför flyttade jag till Norge?"
Det är inte negativt menat, men jag tänkte försöka besvara den frågan nu.
När jag först började tänka på det hade jag inte pratat med någon om det, förutom min Johan. Och det var nog han som fick det att bli av.
Jag var sjuk en längre tid under sista året på gymnasiet, men efter operationen blev jag bättre, men jag kände mig inte i form till att börja plugga, så då var ju frågan vad jag skulle göra istället? Det är ju ingen idé att plugga om man vet att man inte kommer klara av det, för då blir ju inte betygen bra i alla fall.
Allt eftersom började jag leta folk, det var många som kunde tänka sig att flytta hit, men inte många som kunde bestämma nått säkert. Till en början skulle jag hit med min kompis Joanna från stockholm, sen skulle jag flytta ihop med Céline och Stina i en 2:a och ett tag var det prat på att jag skulle bo hos mina boys här i Oslo, men sen flyttade jag till slut till Oslo med Alexandra och Mirja som jag bor med nu. Så det var mkt fram och tillbaka.
När man väl har bestämt sig för att flytta hit är det mkt som ska fixas. Det är norskt bankkonto, d-nummer, skattekort, boende och jobb. Och det är svårt att veta vad man ska börja med. Man måste normalt sett ha jobb för att få skattekort, och man måste ha boende för att kunna jobba. Jag hade i vanlig ordning väldigt tur. Jag fick vara inneboende hos mina kompisar här i Norge, som flytta hit i ungefär samma veva, vilket hjälpte ofantligt. Jag behövde aldrig stå med en stor hyra utan jobb, utan hann få min första lön innan den första feta hyran kom. Och därefter rullade allt bara på. Jag blev vikarie på en kanvas barnehage på ett ställe och sökte därefter en annan kanvas barnehage på ett annat ställe och fick den tjänsten. Men man får kämpa en del. Man måste ha ett bra cv, och det är bara början. Det gäller att ligga i.
Jag har pratat med vikarier som har varit på mitt arbete som också är svenska, och många av dem har inte fast jobb, utan går fortfarande genom adeco, eller annan bemaningscentral, och det ger ju ingen fast inkomst, man vet ju inte vad man får var månad, och då har dom ändå kanske varit här i 4-5 mån. Så det är väldigt olika från person till person hur det går med jobb. Och självklart är det olika från månad till månad också, hur mkt jobb som finns lediga. De flesta drar ju vid jul eller sommar om dom ska sluta jobbet, inte mitt i direkt mars tex.
Finns det nått mer än jobb i Oslo?
Självklart är det inte bara jobbet och pengarna i Oslo man är ute efter, det finns så mkt annat också. Bara av att flytta hit och tvingas ta hand om alla saker så som skattekort och ekonomi gör att man växer som människa tycker jag. Det kanske var lite stora ord, men i alla fall. Norge är ju inte med i Eu, så det är ju inte bara att komma hit och göra det samma som i Sverige, utan det är mkt att ta reda på. Och det gör i sin tur att man tvingas bli väldigt självständig. Det finns ju mkt hjälp att få, det är ju en massa svenskar som bor i Oslo, så man är ju knappast själv, men i vilket fall som helst är det en ny erfaring.
Nu har jag gjort början av Oslo jobbet. Jag har blivit känt med busslinjen, tricken och t-banan, lärt mig lite om området, kommit in i rutinerna på jobbet och dragit nya kontakt nät. Nu gäller det bara att bli känt med stan och dess äventyr. I'm on it!
Over and out

Motown mob

Dagens låt: Motown Mob - Sweet talk

Eftersom att jag inte har nån att prata med just nu och sitter här ensam i lägenheten. Lagom med whining. Kick as låt! Snart ska jag skypa!


Burlesque

Vill se den nu, orkar inte vänta till 28 jan. Känner mig lagomt tjejig, det kommer i perioder.
Over and Out

Lördag

Lördag: Sheldin äter en skål med flingor med 1/4 2% mjölk till frukost medans han tittar på Doktor Who på BBC America. Självklart sitter han på sin egen plats med perfekt luftdrag, så att han inte blir sjuk men inte heller svettas.
Det är även Sheldon's tvätt kväll, kl 18.15.
Ska beställa den här tröjan så fort jag kan, med andra ord, det kan ta ett tag.
Over and Out

Chrono Trigger

Nu är det "beställt". Chrono Trigger ska Johan ha. Ännu ett spel till gräddhyllan! Han har en snäll far.

Lägenheten

Jag tror inte vi har fattat än vilken tur vi hade med lägenheten, såhär ser den ut, och då har vi inte hunnit ta hit något annat än lite av våra egna kläder och köpt lite mat och choklad. Det är Awsome. Man känner sig redan som hemma. Nästa helg blir det förhoppningsvis ett flyttlass som ska hit. Jag tog dock korten med min värdelösa kamera när det var som stökigast, men man ser hur rummen ser ut i alla fall.
Ena delen av sovrummet
Andra delen av sovrummet
Kök
Lite av köksbänken
Coolt kakel
Kort taget från köksbordet
Två fräna fotöljer
Fönstret ut mot gatan
Vardagsrummet
Vardagstrummet
Hall/Badrum
Jag är en av dom som bor här, tsm med två andra flickor, Alexandra och Mirja. Woopa
Over and Out

Kalas Puffar

Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men jag har fått jävlar annama i mig. Och eftersom att jag inte har någon hos mig just nu, och inte tycker dessa nyheter är värda att ringa och berätta för någon skriver jag det här. Lagom personligt. Jag är så inspirerad och taggad, har redan skissat ner idéer på 8 saker jag ska sysselsätta mig med framöver, och så är jag ju med i en del av Emmas projekt också. Det här är så spännande. Hoppas glöden håller i sig, har inte känt så här på länge. Idéerna kommer inte upp förens dom är genomförda, så jag hoppas för er skull att dom blir det.
Har prioriterat om sakerna i min handväska. Numera ska där alltid ligga ett litet antecknings block som jag fick av johan, eftersom att jag är så spontan och helt plötsligt kan behöva skriva ner nått eller teckna nått. Där ska även finnas 3 olika tjocklekar av pennor, kalender, minikamera, mobil, kassabok och handdefinitionsmedel. Jag har inte tid att bli sjuk nu, så det sistnämnda är väldigt viktigt, speciellt när man jobbar på dagis. Det blir det första jag ska köpa när jag kommer hem. Och handkräm.
Sedan jag började käka honungspuffar har allt blivit awsome, det kanske är dem jag ska tacka. Den här veckan käka jag nästan upp ett helt paket. Älska honungspuffar! <3
Over and out

Sprudlar

Jag sprudlar av idéer. Jag har för ont om tid. Nu vet jag precis vad jag ska göra. Jag har lagt upp mina konstnärliga arbeten i projekt, och sen får vi se vad det blir av det. Jag har idéerna, nu gäller det bara att förverkliga dom. Stativ och blixt står på inköpsloistan innan jag åker till japan i alla fall. (när nu det blir, men det är en av dom få drömmarna jag har i alla fall). Det är ju en bra början!
Senast jag tittade på klockan var den 20.00, tiden springer iväg. Snart läggdags, Over and Out!

doggy

Appropå, jag vill ha saker. Skulle inte sitta fel med en sån här liten godbit nu:
Det skulle vara bättre sällskap än tv:n. Det skulle inte vara fel att ha min Johan här heller.. <3
Over and Out

Aqua

Jag har nu kommit över den dåliga fotograferingen, om man nu får uttrycka det så. Det är inte det lättaste att ta bra bilder under vatten som sagt. Dom blev charmigt fula istället. Man får se det med ett konstnärligt öga. Det är inga midsommarnatts bilder.
Over and Out
Modell: My Falck
Fotograf: Emma C. Eriksson
Red eye under water

Awwwff

Sitter och letar skoaffärer på Google maps i Oslo. Har väldigt ont i vänsterfoten, så jag överväger faktiskt att köpa ett par nya skor. Men det känns så onödigt då jag redan har läderstövlar, uggs, och gummistövlar hemma som jag skulle kunnat använda, men dom är ju inte här. Jag får vänta och se hur det blir imorn. Man kan ju alltid hoppas på att det blir bättre.
Just nu sitter jag och drömmer mig bort i boken jag ska köpa, men det är jobbigt att läsa det lilla som finns på internet om den. Vill ha den i fysisk form nu. Får slå på travel chanell och låtsas som att jag är utomlands. Fast det är jag ju, men det är inte så exotiskt som tvinslaget jag tittar på.
Over and Out

Min nya önskning

Jag vet att det redan har varit jul, men jag önskar mig ändå Tim Walker Pictures (boken).

Första dagen på nya barnhagen med barna

Idag var första dagen på nya jobbet med barnen. Dom gillade mig och jag gillade dom. Det kändes som att jag hade varit där innan. Det var som att komma tillbaka till jobbet efter en semester och försöka komma tillbaka till rutinerna. Jag fick till och med lägga dom, och dom somna på stört. Inget grinande alls.
Det roligaste var när en av dom små kom fram, iaktog mig från topp till tå, och sen godkände mig genom att vända sig och och backa in mot mig till hon kunde sätta sig ner i mitt knä. Och det var en av dom som har svårt med nya. Det kanske bara gällde idag, men det känns trygt och trivsamt i vart fall.
Jag gillar glada barn, men jag ogillar bajsblöjor

Ritz själ

Ritz är inte bara ett hus, det har en själ! http://namninsamling.se/index.php?nid=5175

Nyår 2010

Tittar tillbaka på slutet av 2010. Vilken Awsome avslutning det blev. Vals på torget med Johan, Lp skivor på högsta nivå och mys.
American team
God fortsättning
Over and Out

RSS 2.0